Recenzie o umývaní vlasov bez šampónu


5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

Ahoj všetci! Od mojej mladosti som chcel mať dlhú, luxusnú hlavu vlasov. Aké sú niektoré spôsoby, ktorými som sa nesnažil dosiahnuť toto: urobil som hlavu masáže, masky a dokonca som sa snažil robiť bez šampónu.

Najskôr som sa pokúsil umývať vlasy kyslým mliekom. Recept je nasledovný: musíte si namočiť vlasy z kyslého mlieka, potom zakryť hlavu niečím (balík, šál) a potom si vlasy piť normálnym mydlom. Kategóriálne sa mi to nepáčilo - moje vlasy nerozumeli takejto "starostlivosti", začali sa znecitliť pomstou a stratili jej mäkkosť.

Potom som skúsil inú ľudovú metódu - umývanie vlasov mydlom mydlom. Existujú tu aj mnohé nevýhody - nepríjemný zápach, srsť ako slamka.

Preto pre mňa nie je umývanie vlasov bez šampónu najlepšou voľbou. Našiel som spôsob: kupujem šampóny bez silikónu a parabénov. A vlasy sú lesklé, silné a mäkké.
Neodporúčam túto metódu!

Chcem sa podeliť o jeden zaujímavý recept, ktorý moja babička používala. Je už dávno preč a dedičstvo je stále nažive. Ak hovoríte, že má veľmi husté vlasy, znamená to povedať nič. Svoje vlasy s neuveriteľnou hustotou sa večer odvíjajú a prečesávajú s kosťou. Pozrel som sa na toto bohatstvo s obdivom. Prirodzene, nevedela, ako sa závidieť. Týždeň vo vani si ich umyla. Bolo to rituál. V predvečer pripravovala odvar z popola. Áno, áno! To je pravda, používala popol z kachlí. Vrela ho vo vode, nechala chvíľu vychladnúť, nalila do plechovky, špeciálne pripravená na tento účel.

Vo vani ma najskôr umyli, až potom si pre seba vzali. Mali ste vidieť celú misku vlasov! Vylila som na túto vlasy vodu. Potom babička vylila hlavu z odvaru popola priamo z plechovky a umyla vlasy a zároveň ich neustále česala. Napokon, keď si vypláchla skutočne luxusné kudrlinky, bola prijatá do tela. Rovnaká voda a samotné mydlo. Tam bolo dokonca aj čisté telo.
Tento vývar v detstve si umyli oblečenie, umývali riad (dobre umytý tuk, skontroloval) a používal vo vani.
Veľmi vhodná na liečbu vredov, pretrvávajúcich rany a ekzému. Recept používam iba v lete, pretože v tomto ročnom období majú moje vlasy tuk.

Starostlivosť o vlasy doma (masky, peeling atď.) - recenzia

Prírodné umývanie vlasov: ako umývanie vlasov namiesto šampónu; hlina na vlasy

Mnohí sa starajú o to, aby si umyli vlasy a starali sa o ne užitočné a prírodné produkty. A ja som študoval zloženie detergentov a histórie, ako umývanie vlasov predtým, v minulosti, keď nebolo mydlo a šampón.

A tu som dlho umyť vlasy prírodnými prírodnými prostriedkami. Ako môžem vyrobiť domáce prírodné šampóny bez chemických látok? Existujú základy pre zmesy, hlavné zložky - najčastejšie je to chlieb a hlina (najlepšie v čistiacich vlastnostiach), chlieb, niekedy - nejaký druh múky (raž, pohánka, ovsená kaša). Existujú prídavné látky (ďalšie komponenty), ktoré sa môžu líšiť podľa chuti a farby: éterické oleje, mliečne výrobky (kefír atď. - trochu), šťavy, mastné oleje. Prírodný produkt je lepšie držať na hlave na niekoľko minút - potom sa umývajú lepšie a pôsobia ako maska ​​na posilnenie vlasov.

Častejšie si umyjem vlasy s hlinkou, niekedy vyrábam chlieb.

Skúšam zeleninové a ovocné masky - páči sa mi to.

V tomto prehľade sa budem podeliť o to, čo prišlo a užívalo si pre svoje dlhé vlasy. Typ: normálny. Na váhe ťažké, na štruktúre vlnité.

HAIR CLAY je veľmi dobrá pre pokožku hlavy. Myslím, že hlinka je hypoalergénny a antialergénny produkt prírody s "zemitým" zápachom, ktorý upokojuje pokožku a napína póry. Spätná väzba na modrý íl. http://irecommend.ru/content/glina-vmesto-myla-blizhek-prirode

Ako vyrobiť hlina na vlasy: nalejte minerálnu vodu a miešajte do konzistencie kyslej smotany. Najčastejšie používam modrú hlinu, niekedy čiernu alebo zelenú. My. Po umytí hlinou nutne vytvorím škrobovú masku na celú dĺžku (predtým pripravená zo škrobu s pridaním alebo bez pridania šťavy) po dobu 2-3 minút od kisselu. To je pre lesk a pre umývanie ílových častíc z vlasov. Príjemné umývanie a vlasy nie sú vôbec zmätené.

Na účely kondicionovania (nielen po hline) môžete použiť aj ovocný džús alebo detské pyré.

O TYPY CLAY, FARBA: BLUE, BLACK, GREEN

Modrá hlina zo všetkých ílov je ťažšia a dlhšia ako farebná "rozpustená" vo vode - musí sa nechať stáť (15-30 minút). Čierna hlina a zelená hlina ľahko raziokayut na konzistenciu kyslej smotany. Žltý íl je viac ako piesok. Červená a ružová hlina sa ľahko miesia, ale ponechajú ružové škvrny. Biela hlina je hnetať ľahko, ale pre amatér a jeho častice sú veľké - je to ako kefovanie - dlho som ju nepoužíval.)

OPÄTOVANIE VLASOV (APPLE, LEMON)

Keď som začal umývať vlasy prírodnými produktmi, vzal som LEMON a kyselinu citrónovú a nemal som to rád. Vylepšenie pleti, vlasy sušené a zamotané. Raz s citrónom ešte nenašiel spoločný jazyk.

Strašne sa mi páčilo jablko na vlasy. Niekedy som opláchnuť moje vlasy - 200 ml. šťava na malom nádrži s vodou. Môžete tiež vytvoriť jablkovú masku.

MINERÁLNA VODA je jednou z dôležitých zložiek starostlivosti o vlasy. http://irecommend.ru/content/mineralnaya-voda-dlya-volos-i-kozhi

Zvyšujem hlinu v minerálnej vode. Aj po umývaní mi vlasy vypláchnu minerálnou vodou. ("Pilgrim", "Evirel", "Elbrus", "Senežskaja"). Vlasy lesk, menej rozdelené, krásne. Na opláchnutie mám malé nádoby s objemom 4 a 7 litrov.

Byliny, bylinné čaje a vlasové čaje sú ďalšou jednou z obľúbených ingrediencií ošetrovateľstva. Byliny sú dobré na opláchnutie a príjemnú vôňu vlasov. Pre vôňu preferuju bylinky na éterické oleje (alebo hydroláty - kvetinovú vodu), lebo éterické oleje môžu byť ostré, a preto je potrebné nájsť dávku atď. A v bylinkách je sama osebe vyvážená. Jednou z populárnych bylín je mäta. Ak chcete kvetinovú vôňu, potrebujete kúpiť trávu s kvetinami (lipa atď.) S bylinkami nie len opláchnite - ale aj masky (to znamená silné odvar na vlasy na niekoľko minút), a tiež získajte svetlé odtiene vlasov. Byl študovať bylinky.

-- A teraz poviem jeden "trik". AKO POTREBIŤ BERIVY. Kúpim bylinky vo veľkom, na varenie potrebujem: pohár alebo šálku, gázu, vodu (najlepšie minerálne, čisté). Vyrezal som veľké štvorce z gázy - 2-3 vrstvy gázy, naplnili trávu uprostred gázového štvorcového dielu a upevnili ju - dostaneš tašku, tašku - domácu filtračnú tašku. Vložil som ho do misy a vylial ju vriacou vodou.

Napríklad to môže byť nejaký druh ražného chleba. Chop, namočte. Pridajte malý mliečny výrobok: z čaju na lyžicu na veľkej doske (mliečne výrobky zvyšujú čistiaci prostriedok a pridávajú vlasy). Prečítajte si viac informácií o tejto metóde prania v odvolaní s fotografiou. http://irecommend.ru/content/kislovatyi-rzhano-pshenichnyi-khleb-retsept-khlebatsidofilinapelsinovyi-kisel-foto-volos

Žitná múka na umývanie vlasov

Nemal som naozaj fit, pretože sa uviazne a zmätený vlasy, aj keď vôňa je príjemná. Múka by nemala byť olúpaná, ale jemnejšie mletá. Táto biela voda z múky je príjemná pre pokožku hlavy. (Skúšala som aj pšeničnú múku, ale je stuhnutá vo vlasoch v kusoch - častice múky sa držia spolu, preto nie je vhodné na umývanie vlasov.)

Koľko mastného oleja musím pridať do vlasovej masky? - Pre normálne vlasy docela trochu, 3-5 kvapiek, bahno na špičke šálky.

I prakticky nevytvárame masky na vlasy z olejov (veľmi zriedkavo), pretože sú veľmi ťažké umývať a moje vlasy sa tuku z nich rýchlejšie.

Aké prirodzené prostriedky na umytie olejovej masky na vlasy? Z prírodného - horčicového roztoku, hliny.

Vlasové oleje

Miloval kokosový olej na vlasy. http://irecommend.ru/content/kokosovoe-maslo-dlya-volos-chto-nuzhno Osobitne odporúčam kokosový olej tým, ktorí umývajú vlasy bez šampónu. To bolo umyté hlinkou.

O VÝPOČTÁCH Chrumkujem vlasy, hlavne drevenými kefami s drevenými zubami) oveľa rýchlejšie). Je však potrebná iná masáž. Mám hrebeňové hrebene. Rovnako ako drevené hrebene.

O TEPLOTE VODY Moje vlasy sú voda pod kohútikom od teplej až po izbovú teplotu, niekedy aj zo sprchovej hadice. Neodporúčam umývať horúcou vodou - nepríjemne, stres, najmä pre pokožku tváre.

Hodnotenie bolo aktualizované 13.04.2014. Zobrazia sa odkazy na ďalšie recenzie k téme.

Umývanie vlasov bez šampónu?

Dievčatá, narazili na otvorené priestory zaujímavých informácií. Dievča píše, že úplne vylúčila šampóny a balzam z procesu umývania vlasov.

A ona zdieľa recept na to, ako teraz stojí bez nich... Čítame:

Sóda na pečenie

Sójové pečivo funguje s vlasmi, spolu s mnohými ďalšími prírodnými prostriedkami. Je to veľmi slabý alkalický produkt, jemne čistí vlasy z chemických formácií.
Tento recept, podobne ako iné ľudové recepty, nie je prísny - môže sa zmeniť podľa vašich potrieb. Štandardná dávka: 1 polievková lyžica. sóda v pohári vody. Ľudia s hustými kučeravými vlasmi môžu potrebovať viac sódy. Skúste to a zistite, koľko sódu potrebujete.
Odoberajte bežnú fľašu s objemom 230 ml, nalejte do nej sódu pomocou lieviku a nalejte vodu z kohútika. Potom dobre pretrepte, aby sa sóda rozpustila a zmes je pripravená! Mokré vlasy pod sprchou, malé množstvo zmesi a masáž pokožky hlavy. Vlastné mydlo umyjeme, ale pretože tuk je produkovaný pokožkou hlavy, vlasy sa stanú čisté, akonáhle čistíme vlasovú pokožku. Po niekoľkých minútach umyte, ako pri použití šampónu.


Jablkový jadrový ocot

Jablkový jačmeň je mierne kyslý produkt, ktorý neutralizuje sódu a pôsobí ako kondicionér. Odhaľuje vlasy, vyhladzuje pokožku a reguluje pH rovnováhu vlasov a pokožky hlavy.
Ocot je dosť dlhý, rovnako ako pitie sódy. Štandardný recept: 1 polievková lyžica jablčného muštu v pohári vody.
"Prirodzene, moje vlasy sú náchylné k tuku, takže nepoužívam veľa octu. Naleším trochu na špičky a po niekoľkých sekundách umyjem, "píše autor.
Tipy
Prechodné obdobie, počas ktorého vaše vlasy reagujú so zvýšeným namáčaním pri absencii šampónu, môže trvať niekoľko týždňov až niekoľko mesiacov. To je normálne. Predtým ste vždy hrubé odstránili kožu z vlasov a teraz potrebujú zvyknúť si a nevyrábať nadbytočný tuk ako náhradu. Moje prechodné obdobie trvalo asi dva týždne a v skutočnosti sa nič netrápi.
Počul som, že sa potom môžete dokonca vzdať sódy a octu a umyť si vlasy len vodou, ale ešte som nedosiahol túto úroveň.
Ak zistíte, že aj po prechodnom období sú vaše vlasy príliš mastné, skúste použiť menej octu alebo ho nepoužívajte vôbec. Niektoré opláchnite vlasy citrónovou šťavou.
Ak sú vaše vlasy príliš suché, používajte menej sódy alebo skúste mediť namiesto octu.
"Už nepoužívam žiadne výrobky na starostlivosť o vlasy, moje vlasy sú prekvapivo učenlivé a dobre položené. Som v príjemnom šoku z výsledkov!
Rovnaká zmes, ktorú používame pre deti, asi raz týždenne. Plánujeme prejsť na umývanie vlasov raz za dva týždne, pretože ich vlasová pokožka v tomto veku nespôsobuje veľa tuku. Častejšie ich umyjeme z kečupu a kaše. "

Čo si o tom myslíte? Strašidelné prechodné obdobie niekoľkých mesiacov...

Umývanie vlasov bez šampónu

a čo kupujete?

Lady Lepra píše:

a čo kupujete?

odlišné. od organického obchodu až po agafyu. V minulosti som varil mydlo na šampóny, chladnú identitu, ale teraz nie je čas (((((((((

A agafia tiež bez SLS a parabénov?

13720 používateľov
na webe po celú dobu

11 550 navštívených rodín
našich podujatí

1324 matiek navštívilo
seminárov a školení

2788 pár matka + dieťa
pomohli nastaviť
dojčenie

Sme v sociálnych sieťach:

Reklama [email protected], (953) 428 35 99
Umiestnenie do plagátu [email protected]
Otázky týkajúce sa stránky [email protected]
Kontakty pre tlač [email protected]

HOTLINE NA GW (950) 900 55 55

Starostlivosť o vlasy doma (masky, peeling atď.) - recenzia

Život bez šampónu alebo celú pravdu o umývaní hlavy s jedlom

Ahoj, krásne! Všetci chceme mať krásne vlasy a na to sme pripravení. Takže som po prečítaní recenzií známych a ne-tak-bloggerov rozhodol o experimente a odmietol používať šampón.

Prečo a prečo to všetko začalo:

Každı deň som si umyla hlavu a moju vlasovú pokožku mastnú. Čo len šampóny som neskúšal. Každopádne, na druhý deň (a niekedy večer, hlavne ak nosím klobúk), moje vlasy vyzerajú nepríjemne a chcem ich umyť.

Možno ja sám viním. že som zničil vlasy s častým umývaním, ale so špinavou hlavou bude fungovať - ​​no, nie! To je môj každý deň.

Šampóny, čo môžeme povedať, nie sú prirodzené. Chémia ako súčasť šampónov premýva prirodzené mazanie z pokožky hlavy a vlasov, čo vedie k zvýšeniu produkcie kožného mazu. Ukázalo sa, že začarovaný kruh - čím častejšie umyjeme hlavu, tým viac sa vlasy tukujú.

Čo som chcel dosiahnuť:

Znížte frekvenciu umývania hlavy a zlepšujte vzhľad vlasov (nečakala som zázraky. Premyť každý druhý deň bude pre mňa v poriadku).

Čo je potrebné:

- voda (čistý kohútik).

Niekoľko polievkových lyžíc sódy (v závislosti od dĺžky a hrúbky vlasov) sa musí riediť malým množstvom teplej vody. Špecifické pomery sódy a vody nie sú dôležité tu - hlavná vec je, že stačí na pokožku hlavy a vlasy pozdĺžne.

Rozotrel som roztok do vlasových koreňov asi 2-3 minúty a potom som ich vypil. Napustené mimo, mimochodom, sóda je pomerne jednoduchá a nezanecháva žiaden zápach.

Po vymytí sódy opláchnite vlasy zriedenou kyselinou citrónovou vo vode. Sóda je alkalická, kyselina citrónová sa používa na okyslenie. V 1,5 litrovej fľaši s vodou som zriedil asi 50 gramov. kyselina citrónová.

Prvý deň.

Po prvom umývaní vlasy vyzerali dostatočne dobre, boli čisté až do večera a dokonca o niečo objemnejšie než zvyčajne.

Tretí deň.

Potešenie sa zmenšilo. Vlasy po umývaní vyzerali čisté, ale nejako nudné. Po druhom praní som si všimol, že vlasy sú elektrifikované - a takmer nič nie je možné s týmto (môj obvyklý sprej na vlasy v tomto prípade nepomohol).

Prvý týždeň.

Na konci prvého týždňa (každý deň som si umyl vlasy) vlasy začali vyzerať veľmi odlišne. Nevyzerajú čisté, ale sú mäkké. Okrem toho sú vlasy silne elektrifikované. Po umývaní sódy nie je pocit čistoty vlasov.

Druhý týždeň.

Po druhom týždni začali vlasy úprimne mastné, objem úplne zmizol. A čo je najdôležitejšie, skalp začal svrbieť. Lupy sa neobjavili (myslím, že som jednoducho nemal čas), ale prestala som experimentovať so sódou.

Záver je sklamaný, ale logický.

Žiť bez šampónu, samozrejme, môžete. Ale zázraky by sa nemali očakávať. Pre mňa sa sóda na umývanie hlavy nepriblížila. A ak používate stylingové nástroje - je to všeobecne katastrofa, je takmer nemožné umyť si hlavu.

Už dva týždne som sa vrátil do šampónu, ale moja pokožka hlavy je stále svrbivá.

Nemôžem odporučiť umývanie hlavy sódy, budem pokračovať v hľadaní dobrého šampónu.

Hair Forum.com

ošetrenie vypadávania vlasov

  • Zoznam fór
  • Zmeniť veľkosť písma
  • Na tlač
  • FAQ
  • galéria
  • registrácia
  • vstup

Spôsob, ako si umývať vlasy bez šampónov

Spôsob, ako si umývať vlasy bez šampónov

Mikluho 18. júla 2012, 08:52

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

demooon87 18. júla 2012, 12:10

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Mikluho 19. júla 2012, 08:02

Stále mám dosť vlasov, pred 7 dňami som umýval šampónom, celý kúpeľ bol v mojich vlasoch, potom som ho 3 krát vypláral horčicou a normami. Šampóny sú chemikálie - laurylsulfát, formaldehyd, superplan, comperlan atď. Aké sú vaše výsledky po 5 rokoch každodenného prania, všetko je na mieste?

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Yazva4ka 24. júla 2012, 16:43

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Pán 25. júla 2012, 10:50 hod

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Mikluho 27. júla 2012, 10:18

kde sa predaja korenia, na trhoch, v obchode, len suché. Pepper spirit - v lekárni, prúd som nepoužil

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Oly 02 Aug 2012, 21:10

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Anya Aug 07 2012, 11:21

Opatrne. Skoro som sa na ňu udusil, je alergická. A môže spáliť kožu.

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Anya Aug 07 2012, 11:23

Stále mám dosť vlasov, pred 7 dňami som umýval šampónom, celý kúpeľ bol v mojich vlasoch, potom som ho 3 krát vypláral horčicou a normami. Šampóny sú chemikálie - laurylsulfát, formaldehyd, superplan, comperlan atď. Aké sú vaše výsledky po 5 rokoch každodenného prania, všetko je na mieste?

Telogen, ktorý by mal vypadnúť, v každom prípade spadá. A po umytí šampónom a po horčici alebo inými prostriedkami.

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

michael_tugushev Aug 09 2012, 21:35

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

Anya 16. augusta 2012, 23:44

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

michael_tugushev 25. augusta 2012, 10:56

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

demooon87 25. augusta 2012, 16:13

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

MarinaJA 25. augusta 2012, 16:56

Re: Spôsob, ako si umyť vlasy bez šampónov

michael_tugushev 17. september 2012, 17:38

Dve polievkové lyžice horčice zriedené malým množstvom teplej vody. mali by ste mať kvapalnú kašičku, aplikovať ju na mokré vlasy, nechať ju 5-10 minút, umyť ju, potom opláchnuť hlavou roztokom vody a octom (1 lyžička na 1 liter, vyrobím 2 čajové lyžičky na liter) a dôkladne opláchnuť hlavu. Recept je starý, ale stojí za to byť zmätený

Ako umývať vlasy namiesto šampónu


Skupina: Administrátori
Správy: 4033
Registrácia: 26/04/2015
ID používateľa: 32903

Británi sa jej jeden rok nepožívali a ukázali výsledok.

Kaylie Conway z Veľkej Británie od marca minulého roku odmietla šampón a kondicionér. Dievča trpela tým, že jej vlasy sa rýchlo zašpinili a konce boli odrezané. Po skúške veľa výrobkov na umývanie vlasov - drahé a lacné, britský dospel k záveru, že nič jej nepomohlo. Potom sa Kaylie rozhodla opustiť šampón vôbec.
Teraz pre čistenie vlasov 28-ročný Brit používa hlinu a ocot. Navyše odmietnutie šampónu normalizovalo rovnováhu tukov v pokožke hlavy a teraz Conway umýva hlavu každé štyri dni. Britská žena je s výsledkom neuveriteľne spokojná a nebude sa opäť zamerať na tradičné prostriedky.

"Moje vlasy neboli nikdy také zdravé a hodvábne. Majú väčšiu lesk a objem, "povedal Keitley.

Minulý rok sa pripojila k hnutiu No Poo - umývanie hlavy bez chemikálií a očividne sa jej nápady na komunitu veľmi páčili, že Kayle už nebude kupovať šampón.

- Tak jej umyla vlasy hlinkou a ocotom?

- Nie je to niečo, čo je dôsledkom premytia vlasov bez šampónu.

- Kde je lesk a objem.

- Nuž, s hlinkou mi umyjú aj vlasy, novinky.

- "Odmietnutie šampónu normalizovalo rovnováhu tukov v pokožke hlavy a teraz Conway premýva svoju hlavu každé štyri dni." - Jeden týždeň som si prašal vlasy, niečo je v poriadku.

- Každý deň sa umyjem.
Ľudia sa každý deň umyjú, ako si nemôžu umyť hlavu.

- Čo to bolo predtým?

- Pretože podľa môjho názoru nie je najlepšou voľbou umyť si vlasy hlinkou a ocotom so svojou žuvačkou.

- Horor, hlava mydla s octom - je tu kyselina, všetko bude jesť a vaše vlasy padnú.

- Áno, výsledok je úžasný.

- Oh! Používal si niekto šampón sám? Skutočne sa chcem pokúsiť vyskúšať sám. A ako som čítal zloženie mojich šampónov, balzamov, zhoršuje sa, čo tam jednoducho nie je.

- Hooray, nemôžeš si umyť hlavu.

- Lepšie žĺtko umyte vlasy bez šampónu.

- Ak si každý deň umyjete vlasy, výsledok bude veľmi ľúto. Nerozumiem ľuďom, ktorí si každý deň umývajú vlasy, je to zlé pre zdravie vlasov.

- A ak nechcete každý deň umyť vlasy, na druhý deň visia Icicles a mastné korene. Už sa hanbí. Preto máme každý deň.

- Neúspešná fotka, ale toto hnutie je v mojom duchu. Teraz moje vlasy s prírodným mydlom "Zhivitsa", chcem prejsť na mydlá a med. Môžete si umyť vlasy ovsenými vločkami.

- K tomu dochádza k špeciálnym šampónom pre mastné vlasy, ale vo všeobecnosti čím častejšie umyjete hlavu, tým rýchlejšie sa znečistí, je to tiež návykové.

- V skutočnosti veľa šampónov obsahuje zložku (nepamätám sa s menom), ktorá je návyková na to, aby bola rýchlejšia. Z tohto dôvodu mnohí umyjú vlasy takmer každý deň. Dlho sa o tom hovorilo.

- Existuje tuhé mydlo dobré na umývanie vlasov bez šampónu, dokonale čisté a prirodzené zloženie. A značka má prirodzený šampón Krasnopolyanskoe.

- Takže to nie je čisté vlasy na mydlo, ale pravdepodobne riedené. Mimochodom, počul som, že je dobré opláchnuť vlasy so zriedeným octom, najmä ak je to mastné a vlasy zostanú dlhšie čisté. A budú svietiť, keď kyslá voda vyhladí povrch vlasov. Z toho a dáva im lesk.

- Už z fotky jej zavonyalo mi, a od tej, ktorá raz týždenne umyje. Fu, dievčatá, fu.

- Každý deň som si umyla hlavu, ale každý deň nevidím nič zlé. Je to tak cool - pocit čistoty a vlhkosti vlasov, a nie s vlekom na niekoľko dní chodiť.

- Opláchol som niekoľkokrát zriedeným octom, všetko bolo v poriadku.

- No, naozaj, ako to bude cítiť z hlavy, ak ju umyjete raz týždenne?

- Som škaredá, keď sú moje vlasy špinavé. Neviem, ako je tento rok možné, takí ľudia sa zdajú byť mimo tohto sveta.

- Suché vlasy, podľa môjho názoru, po umývaní bez šampónu.

- A z častého umývania hlavy koža tváre rýchlo stárne, pretože v kompozícii je SLS, ktorá vysychá pokožku hlavy, často sa pranie a nielen. Sledoval som jeden prenos, hovorili o tom. Preto je lepšie umývať šampóny bez sulfátu alebo aspoň nie viac ako dvakrát týždenne.

- Každý deň moje vlasy sú v dobrom stave.

- Raz za tri dni môj, ale vlasy do pásu, všetko je v poriadku.

- Mám dlhé vlasy, môj takmer každý deň. Neexistuje žiadna voľba.

- Vlasy sú ako slama, parochne pre starých babiek sú rovnaké.

- Moje vlasy sa nepoškodzujú, aj keď som ich umyl raz týždenne. Pretože ich neskladím so všetkými druhmi peny a gélov.

- Wow - rok umývania vlasov bez šampónu.

- Pivo je stále možné opláchnuť - dodáva lesk.

- Priateľka jej dcéry umýva vlasy každých 10 dní. Také nádherné vlasy, ktoré som ešte nevidel, hladké, lesklé.

- Nemôžem vydržať vôňu pokožky na hlave, po 3 dňoch sa to javí prirodzene a vo všetkých.

- Moje vlasy každý druhý deň.

- Bol som malý - bol som umývaný raz týždenne. U detí nie je mazu tak výrazný.

- Mám tiež rád umývanie hlavy z hliny.

- Podľa fotografie by mala umývať hlavu.

- Pôjdeme s vlasmi ako bummer, ale skalp bude staršie pomaly.

- Podľa môjho názoru polovica komentátorov čítala len to, že odmietla šampón. A skutočnosť, že umýva vlasy, ale iné veci - nie sú zvládnuté.

- To, že ľudia neprichádzajú v záujme PR.

- Ak nechcem umyť vlasy, aspoň tri dni, začnem divokú seborrheu a poškriabaniu, prečo potrebujem takéto kolotoče. Ak je pokožka hlavy mastná, nemôžete ju "rekvalifikovať", to je nezmysel. To isté, ktoré prestane pranie.

- Každý deň moja hlava, to je lenivá Kaylie.

- Už dávno som prešiel na nesulfátové šampóny, ktoré sú tiež moje detinské, aspoň namiesto sls horčík laurylsulfát, takže to je, nie je to tak škodlivé. Moja hlava každé 3-4 dni a všetko je v poriadku.

- A bez sulfátu, aké sú tieto šampóny? Ako vyzerajú? Nikdy to nevidela, alebo skôr nevenovala pozornosť.

- Toto je napríklad povaha Sibíri.

- Len som čítal kompozíciu. V podstate vo všetkých masmarketských šampónoch v kompozícii ide: voda, laurylsulfát sodný, atď. Prečítajte si kompozíciu, aby tento laurylsulfát neexistoval.

- Mám to. Aký šampón používate, ak nie tajomstvo?

- Áno, tieto bezsulfátové šampóny. Mám Kapusovský bezsulfát. Špinko mu umýva, za deň sú všetky vlasy od koreňov až po konce špinavé. Okrem toho zloženie toľkých vecí, ktoré som dokonca strach!

- Samotný Capus nie je veľmi pevný, dobre, čisto môj názor.

- Nie, nie tajomstvo. Modrá Estelle, zvlhčovač a Kinder, Ashanovsky šampón, tam horčík a nie tento lauril. A vo všeobecnosti sa mnohí sťažujú, že nesulfátové peny sú zlé, pretože lauryl sodný je peniaci prostriedok a bez neho to jednoducho nie je tak peniace. Dokonca som rád, že som skôr než kúzelník.

- Áno, už som skúsil veľa, nie len Capus. Matrix, L'Oreal a mnoho ďalších. Raz som kúpil nejaký druh lopúše bez sulfátu. Žiadny rozdiel, vlasy, v každom prípade, nie som umývaný. Aj keď som vtedy mal biele, mučené vlasy. Dokonca aj rýchlo sa znečistili. Tu je.

- Estelle, mimochodom, tiež robí pomerne šialené šampóny a balzamy. Cítia ako chémia veľmi. Mal som veľmi zlú bolesť hlavy z modrej masky na bielené vlasy.

- Strange. Možno máte falošný?

- Aj ja by som to pomyslel. Avšak v Petrohrade som šiel do salónu, aby som si odfarbil vlasy (čo bolo v technike), myslel som, že to bude najjemnejšie sfarbenie, ako sa inzerujú. Kúpil som ten istý olej pre blondínku, páčil som sa ho, aj keď vôňa bola zvláštna. A dali masku ako darček modrej, tmavej farby s kovovým leskom. Ona bola veľmi poháňaná mužským parfémom a tak jej hlavou. A potom začala divoká bolesť hlavy. Iba po niekoľkých použitiach som zistil dôvod.

- Nesnažím sa každý deň myť vlasy umyť, ale aspoň každý druhý deň, a pretože hlava nie je na druhom dni veľmi dobrá, zapletím niečo zložitejšie, nie chôdzou s voľnými ramienkami!
Všeobecne platí, že to nie je normálne, je potrebné nájsť možnosť, aby sa vlasy nedostali tuku.

- Samozrejme som nepoužíval masky, takže nemôžem povedať. Ale skutočnosť, že po jej hlave bolí nie je samozrejmé! Dobre, ďakujem, viem teraz.

- Trpel som už od veku 14 rokov, druhý deň mi hlava je už špinavá, hlavne v koreňoch na brehoch.
Pokúšam sa umývať každý druhý deň, vlasy sa často nedotýkajú rukami a zriedené šampóny s vodou.
Preškolil som si, aby som každodenne umyl vlasy, a to bez úspechu a šampóny na lekárske mydlo.
Ako mi bolo povedané, dedičný.

- A vlasy na fotografii, ako špongia.

- Včera som umyl len balzam, bez šampónu, v pohode.

- Po prvýkrát počujem takýto názor o kapuze. Mám balzam, masku, sprej, kvapalinu, nejakú kolagénovú vec - mám bastard od neho, dať priateľa na to. Vlasy dokonca po 10 umývaní a odľahčujú. Ospravedlňujeme sa, že sa vyšplhalo, len veľmi prekvapilo.

- Trpím zo seborrhy už od veku 12 rokov, chodil som do dermatológov, povedal, že prejde po 16-18 rokoch, údajne je to všetko kvôli skutočnosti, že mazové žľazy v dospievaní pracujú s dvojitou silou. Výsledkom je jedno - nič sa časom nezmenilo, vlasy, rovnako ako mastné, zostali. Vyskúšal som rôzne verzie šampónov, vrátane umývania hlavy bez šampónu, napríklad mydlá z močoviny a opláchnutiu hlavy z odvaru z bylín, harmančeka, šnúr, koreňov lopuchu a tak ďalej. V dôsledku toho zostali vlasy, ako tuky. Dokonca som sa pokúsil ani jeden týždeň umyť vlasy, maximálny rekord pre mňa bol dva týždne. Ale bolo to hrozné, všetko som sotva dokázal vydržať v nádeji, že vlasy sa nebudú tak špinavé. Ale všetko bezvýsledne. Neexistuje dedičnosť, v rodine majú normálne vlasy, len som taký. Moja hlava každý deň a prestala trápiť o tom. Jednoducho to nemôžem robiť inak, môžem to vyčerpať maximálne za deň. Najlepšie šampóny pre mňa, ako sa ukázalo, že ich udržiavame čisté až tri dni a tretí deň už má na hlave škvrny, to je Vichy Sebos, ktorý reguluje bez parabénov a silikónu, Cloran s chinínom a najlepším šampónom pre mastné vlasy je systém 4 veľmi mastné vlasy (4). Len tieto šampóny umožňujú, aby hlava zostala čistá až na tri dni. Mojou hlavou sú tiež jednoduché šampóny, ktoré je možné zakúpiť v bežných obchodoch, ale ich hlava sa stáva mastnou večer, ak si umyte vlasy ráno. Plus, suchý šampón, ktorý mi pomôže, pomáha svojim vlasom vyzerať čerstvý počas dňa.

- 4 dni neumývaj hlavu, je to príliš lenivé? Som šokovaný.

- Nemám tiež na každodenné umývanie. Nehodí sa mi, vlasy sa suché, krehké. Raz za 3 dni - optimálne. Páči sa mi to aj moje vlasy, žiadny pach, žiadny problém. Všetci sme rozdielni.

- Moja hlava za 4-5 dní, ako ju tam niekto dal, sú visiace vlečky. Ja osobne neviazam nič, po dobu 3 dní moje vlasy sú úplne čisté a načechrané, až neskôr, po 4-5 dňoch zmizne objem. Alebo oplešte ošípané, alebo urobím kus a všetko je v poriadku. Aký druh nezmysliť sa každý deň umývať, najmä ak sú vlasy dlhé a hrubé.

- Aká krásna žinka.

- Nepovedal by som, že vlasy sú hodvábne a zdravé.
Každý deň sa mi umyjú vlasy, hoci to trvá veľmi dlho, kým sa uschne, ale je lepšie chodiť s lesklými a tečúcimi vlasmi, stráviť každú hodinu každý deň, aby som vysušil vlasy, než aby som ich umyl hlinkou a ocotom.

- Nepremyť mesiac, je mi jedno.

- Sušič vlasov? Horor, zastavte Zem. Keby som používal sušič vlasov každý deň, potom do veku 30 rokov by som mal na vlasy tri vlasy. Je to plechovka.

- U, nenávidím si umývať vlasy. Neustále sa núti sám, každé 3 dni.

- Zdravá a hodvábna? - strašidelné si predstaviť, čo bolo "predtým".

- Môj kráľovský deň, keď som si nepomalil hlavu každý deň ráno.

- Moje šampóny na vlasy, každé 4 dni. Čím čas je mýdlo skôr, tým rýchlejšie sú tuky.

- Vyliečim vlasy, aby som tak povedal - pokúšam sa ju umyť po 3 dňoch, skôr každý deň. Počul som príbeh od sestry mojej babičky, že má priateľa, každoročne si umyl hlavu. V dôsledku toho sa jej vlasy začali znečisťovať každé dve hodiny, čím viac sa umyjete, tým rýchlejšie fungujú mazové žľazy. Nuž, tak táto žena išla k lekárovi, povedal jej, aby si oholela hlavu a chodila do parochne a nie na umytie vlasov mesiac. V dôsledku toho sa vyliečila, potom si dvakrát týždenne umyla vlasy. Chcem poradiť tým, ktorých vlasy sa rýchlo špinia: aplikujte kondicionér alebo balzam len na tipy, neuplatňujte na korene, po pár takýchto trikoch si všimnete rozdiel.

- Bol som tu, dúfam, že uvidím špinavú hlavu, ktorá nebola umývaná rok. A potom hlina, ocot. Napríklad, nemôžem si umyť vlasy menej často ako každý deň. V deň, keď sú čerstvé, "žiť", a ráno - len hrozné.

- Nie je to škodlivé farbenie vlasov?

- Ak kopáte hlboko, potom sa pomocou určitých prostriedkov v ľudskom tele narodia príslušné mikroorganizmy, ktoré vyžadujú potravu, na ktorú sa živia. Trvá to zomrieť. Nie som silný v tomto, takže všetko je od mňa veľmi rozmazané. Mikroorganizmy a chémia už diskutujú s ľuďmi vo svojej špecializácii.

- Každý deň používam sušič vlasov po mnoho rokov. Nepovedal by som, že mám strašné vlasy.

- To je stále v poriadku, a potom sa stanú ako slamka, pretože sušič vlasov suší a je pre ne škodlivé.

- Kedy? Pravidelne prerušujem konce.

- Každopádne vlasy vlasy poškodia a skôr či neskôr uvidíte sami. Dokonca aj kaderníci o tom hovoria.

- Nehovorím, pokazím, ale nemôžete robiť plešatosť, ako ste napísali.

- Každý človek má iné vlasy. Moja matka si raz týždenne umyje vlasy, nerozumiem mi, po umytí vlasov alebo nie, sú vždy rovnaké (husté a červené) a mám ďalší deň, akoby som to netrvalo týždeň. Preto ma každý deň.

- Tak vyzerá.

- Moje vlasy na 3-4 dni.

- 3 krát za týždeň má hlava, mám dosť.

- Nadpis správy, ako skutočný novinár. Clay nehilo tak preplachuje vlasy, dokonca aj vysušuje pokožku hlavy. A áno, hlina a ocot sú rovnaké chemikálie, iba organického pôvodu. Takže odmietla len chemikálie umelého pôvodu.

- No, ohľadne lesku, bola vzrušená.

Čo si myslíte o umývaní vlasov bez šampónu?

Krasotulya.ru odporúča! Skúste to!

LiveInternetLiveInternet

-hudba

-Som fotograf

Mattias adolfsson

-Tagy

-kategórie

  • Pletené hračky (123)
  • Hračky na háčkovanie (56)
  • Spojovacie prvky pre hračky. Detaily (30)
  • Pletacie hračky (16)
  • Autorské bábiky (103)
  • Výroba bábiky (17)
  • pletené odevy na bábiky (14)
  • Bábiky (12)
  • MK na klenutú bábiku od Taty Amici (8)
  • Grotesque (7)
  • Laurence Ruet (6)
  • Klenuté bábiky (4)
  • Akvarel (52)
  • Autorské hračky šité (34)
  • Teddy vzory a tajomstvá (11)
  • Muži (12)
  • Inšpirácia (11)
  • Zoznam želaní a snov (8)
  • Moleskin (6)
  • Láska (5)
  • Artbook (4)
  • Zaujímaví ľudia (4)
  • Architektúra (80)
  • Verejné budovy (5)
  • Bývanie (26)
  • Hotely (7)
  • vzdelávanie (5)
  • Futuristická architektúra (17)
  • Architektúra budúcnosti (39)
  • Architektúra minulosti (22)
  • Interiér (14)
  • Aforizmus (51)
  • Korálky (4)
  • Veľkí majstri (28)
  • Vincent Callebaut (6)
  • Frank Lloyd Wright (5)
  • Voda (17)
  • Horoskopy (10)
  • Rozvoj miest (3)
  • Grafika (33)
  • Ozdoby (1)
  • Deti (17)
  • Diéty, čistenie (9)
  • Maľba (98)
  • Portrét (24)
  • Súčasní umelci (21)
  • Umelci, rozprávači (16)
  • Fantázie (13)
  • Krajina (13)
  • psychedelické maľovanie (11)
  • Zátišie (9)
  • Humor v obrázkoch (5)
  • Klasika (5)
  • Kalórie (22)
  • Klipart (80)
  • Postavy znakov (13)
  • Kliparty stromy kríky (7)
  • Klipartové zvieratá (6)
  • Varenie klipartov (5)
  • Klipartová technika (1)
  • Kliparty kvetinové (14)
  • Kliparty detského sveta (7)
  • Položky z klipiel (16)
  • Knihy (14)
  • Počítače-Internet (30)
  • Krásne FOTOGRAFIE (63)
  • Mestá, budovy (7)
  • Staré fotografie (1)
  • Dievčatá (7)
  • Ľudia (8)
  • Cestovanie (18)
  • Rôzne fotografie (8)
  • Kuchárstvo (207)
  • teplé jedlá (26)
  • Zmrzlina (8)
  • Raňajky (5)
  • Omáčka (3)
  • Ryby (1)
  • dezerty (35)
  • Občerstvenie (10)
  • Sliepky. Birdie (7)
  • Mäso (11)
  • Orechy (6)
  • šaláty (13)
  • Polievky (13)
  • syr (9)
  • Chata sýra (18)
  • Pečenie. Cesto (21)
  • tekvica (3)
  • Tsvetaevsky koláč (2)
  • Cheesecake (39)
  • Strudel (5)
  • Osobné (65)
  • Mesačná hlavička fotografií (43)
  • Móda (154)
  • Tašky (13)
  • Návrhár ARTKA Li (12)
  • boho Designer Ewa i Walla (6)
  • Boho. MORI GIRL. Lesné dievčatá (4)
  • Babička móda (4)
  • Kostýmy (2)
  • Boho dizajnér Myrine a ja (2)
  • Boho-pletenie (29)
  • Boho štýl (48)
  • Džínsy (6)
  • IDEAS šiť (30)
  • Vojenské (2)
  • Sme ženy (190)
  • Ženské obrázky (47)
  • Ženské šťastie (30)
  • milostnosti (5)
  • Ženšenosť (33)
  • Krása a zdravie (46)
  • Kozmetiky. Make-up (13)
  • Zátišie (3)
  • Naši menší bratia (27)
  • Nezaraditeľné (35)
  • Nové technológie (14)
  • Vzdelávanie (4)
  • Odevy (195)
  • Uzávery (17)
  • Rukavice rukavice rukavice (14)
  • Pletené vzory a kvety (13)
  • Sukne (13)
  • Ponožky a papuče (12)
  • Pletenie (88)
  • Šály (49)
  • On a ona (65)
  • Petrohrad (4)
  • Plasty (8)
  • DIY ručné práce (24)
  • Príroda (10)
  • Psychológia (43)
  • Simoron (6)
  • Úvahy (22)
  • Iné (27)
  • Rastliny a vrcholy (4)
  • Rusko (9)
  • Sneh (1)
  • Tipy (80)
  • Rôzne tipy (10)
  • Rady pre architektov a dizajnérov (6)
  • Nakupovanie. Objednávky (5)
  • Čisté (2)
  • Prepravné predpisy (2)
  • Zlepšenie domu (13)
  • Cestovného ruchu. Travel. (13)
  • Textúry (1)
  • Technologické riešenia, inovácie (5)
  • dekorácie (9)
  • Lekcie (82)
  • Pletacie detaily a lekcie (17)
  • krémy na varenie (9)
  • Umelecké materiály (7)
  • Akvarel (5)
  • pripraviť mydlové šampóny (1)
  • Internet (10)
  • Hodiny AutoCADu (1)
  • Plastové lekcie (4)
  • Tutoriály aplikácie Photoshop (18)
  • Filmy (105)
  • Anglické letectvo (33)
  • TV seriály (23)
  • Dokumentárny film (10)
  • Biografie: Rembrandt (9)
  • Vyhľadávače (6)
  • kostýmové filmy (12)
  • Photoshop (75)
  • Karty Photoshop pozadia (7)
  • zostava šrotu (63)
  • Ekológia Úspory energie (10)
  • Humor (17)

-Vyhľadávanie podľa denníka

-Odoberať e-mailom

-prenosy

-štatistika

Ako umývať vlasy namiesto šampónu? Olejová starostlivosť o vlasy

Bohužiaľ, nie všetky šampóny, ktoré sa nachádzajú na poličkách, sú vysoko kvalitné a prospešné pre vlasy. Tí, ktorí nedôverujú kvalite zakúpených šampónov, môžu použiť recepty zozbierané v tomto článku. Všetky uvedené metódy výmeny šampónov sú k dispozícii, jednoduché a užitočné, čo z nich robí vynikajúcu alternatívu k zakúpeným výrobkom.

  1. Namiesto šampónu môžete umyť hlavu vajíčkom. Nenechajte sa prekvapiť, že vaječný žĺtok v kombinácii s vodou má vynikajúce čistiace vlastnosti. Ak chcete vyrobiť vaječný šampón, potrebujete dva žĺtky, pol pohára teplej vody, niektoré citrónovú šťavu a olivový olej. Zmiešajte všetky zložky, potom dobre šľahajte a aplikujte na vlasy. Držte ich niekoľko minút na vlasoch, umyte to ako bežný šampón. Použitím tohto receptu raz každé dva premývanie rýchlo uvidíte, ako jemné a poslušné vlasy sa stanú.
  2. Akonáhle šampóny neboli bežné, namiesto nich naši rodičia úspešne používali mydlovú vodu. Avšak ak si umyte vlasy s akýmkoľvek moderným zakúpeným mydlom - nezáleží na tom, či je detská alebo domáca, hlavica bude s najväčšou pravdepodobnosťou svrbená a vaše vlasy sa suché a vyblednuté. Veľmi odlišný výsledok pochádza z vody vyrobenej z vlastných rúk. Urobte si mydlo sami, vložte do neho najlepšie oleje - dlaň, kokos alebo inú podľa vášho vkusu, berúc do úvahy typ a stav vlasov. Táto kompozícia nepoškodí vaše vlasy, pretože neobsahuje látky škodlivé pre vlasy. Uvidíte, aké príjemné a užitočné je umývať vlasy týmto mydlom. Odporúčame, aby ste tento recept použili raz.
  3. Vymeňte šampón a tieto sú k dispozícii všetkým prostriedkom, ako je škrob a horčica. Sú vhodné na vytvorenie suchého šampónu. Do pokožky hlavy jemte niekoľko polievkových lyžíc škrobu suchými dlaniami a potom utrite vlasy suchým uterákom a odstráňte zostávajúci škrob. Rovnaký princíp možno použiť suchú horčicu alebo jej roztok. Pre riešenie budete potrebovať 5 lyžíc horčice na dva litre vody. Je potrebné opláchnuť vlasy roztokom horčice, masírovať pokožku hlavy a opláchnuť vlasy vodou. Ak si prajete vlasy s týmto receptom, napríklad raz, za mesiac si určite všimnete, že vlasy zostávajú čistejšie a jeho vzhľad sa výrazne zlepšil.
  4. Šampón môže byť vyrobený sami. Napríklad recept na bylinný šampón a pivo. Na výrobu takého šampónu potrebujete lyžicu nechtových kvetov, harmančeka, lyžice dubovej kôry a pohárik teplého piva. Všetko premiešajte, napolite po pol hodine a namiesto bežného šampónu použite. Prírodné zložky tohto nástroja pomôžu obnoviť oslabené vlasy a nasýtiť ich základnými vitamínmi.
  5. Biela hlinka má dobré umývacie vlastnosti. Dokonale pomáha pri seborrhea a lupine, robí vlasy svetlé a lesklé. Aby ste použili hlinku namiesto šampónu, musíte zriediť prášok z ílu do hustého stavu a potom túto kašu aplikovať na vlasy, masírovať a opláchnuť. Výsledok vás určite poteší a s najväčšou pravdepodobnosťou často začnete používať hlinku namiesto šampónu.
  6. Existuje starý alternatívny prostriedok - žitný chlieb. Podľa tohto receptu by mali byť strúhanky namočené vo vode a niekoľko dní ponechané na teplom mieste. Výsledná zmes sa tretí do hlavy a vlasov a potom sa premyje vodou. Táto metóda môže výrazne zlepšiť stav vlasov a vlasovej pokožky hlavy, pretože ražný chlieb obsahuje najmä komplex vitamínu B, ktorý podporuje rast vlasov a lesk. Nie je to však skutočnosť, že aj neustále používanie ražného chleba, ktorý sa predáva v obchode dnes, dá požadovaný výsledok. Okrem toho je táto metóda časovo náročná a nákladná na každodenné použitie, môže byť veľmi vhodné, ak ju považujeme za masku.
  7. Vyskúšajte sódu. Sóda veľmi dobre čistí vlasy z chemických formácií. Recept na takýto "šampón" je extrémne jednoduchý - je to len vodný roztok sódy. Jeho koncentrácia závisí od typu vlasov. Zozbierajte správne množstvo sódy iba empiricky a odložte z jednej lyžice na pohár vody. Pomocou tohto riešenia môžete navlhčiť hlavu a masírovať vlasové korene a potom ich umyť ako bežný šampón. Pre jedno pranie nie je potrebné používať všetok pripravený roztok. Pohárik takýchto prostriedkov môže stačiť za týždeň alebo dva za primerané výdavky.
  8. Používajte jablkový jablkový ocot ako kondicionér. Tento produkt je veľmi užitočný na vlasy, uľahčuje ich rozvlákňovanie, reguluje ich rovnováhu pH, vyhladzuje pokožku. Zmes 1 lyžice octu riedeného v pohári vody postačuje dlhú dobu. Nepoužitá zmes sa môže naliať cez lievik do staršej fľaše z kondicionéra a konzumovať podľa potreby.

Konštantné používanie šampónu je návykové a po prvýkrát po ukončení jeho používania sa vlasy rýchlejšie znečistia. Toto obdobie môže trvať niekoľko týždňov až niekoľko mesiacov, to všetko závisí od vlastností vlasov. Nebojte sa, nie je nič strašného v tomto, len vlasy zvyknú na starostlivejšie odstránenie nečistôt z vlasov. V priebehu času sa nadbytok kožného mazu už nebude produkovať. V každom prípade s dlhým prechodným obdobím môžete použiť menej octu, ak ste si vybrali takýto recept alebo opláchnite vlasy citrónovou šťavou.

Príliš suché vlasy môžete navlhčiť pomocou medu namiesto jablčného octu ako kondicionéra.

Samozrejme, ak odmietnete šampón, mali by ste odmietnuť aj iné výrobky na starostlivosť o vlasy - rúž, lak alebo gélov. Áno, ďalšie finančné prostriedky a nie je potrebné - vlasy sa stávajú poslušnými a prekvapujúco dobre ležia.

Je veľmi užitočné použiť pri umývaní detí alternatívne prostriedky, keď skalp produkuje oveľa menej tuku.

Posledná navrhovaná metóda, konkrétne použitie sódy a octu, by bola pre majiteľov suchých vlasov veľmi nevhodná. Sóda a ocot sú veľmi dobré pre mastné vlasy, pretože výrazne vysušia pokožku a vlasy.

Ako sa starať o mastné vlasy?

Ak sa vaše vlasy rýchlo zmenia na tuk, špičky nie sú bielené, po umytí nie je pocit tesnosti pokožky hlavy - gratulujeme! Ste majiteľom mastných vlasov! Pokúsme sa zistiť: ak by ste sa o tom rozrušili, alebo je lepšie sa radovať.

Olejové vlasy naozaj vytvárajú veľa problémov. Koniec koncov, musia byť umývané takmer každý deň, pretože sú rýchle solené. A to sa deje kvôli porušeniu sekrécie mazových žliaz, ktoré sa nachádzajú vo vlasových folikuloch. Koncept "mastných vlasov" nie je úplne správny, pretože pokožka hlavy je mastná, ale vzhľadom na skutočnosť, že tuk veľmi rýchlo tvorí tenký film na celom povrchu vlasov, vlasy sú tiež mastné.

Ale mastné vlasy majú veľa pozitívov. Takže napríklad vďaka mastnému filmu budú vaše vlasy spoľahlivo chránené pred vonkajšími negatívnymi vplyvmi prostredia. Nebojí sa žiadneho tepla ani chladu. A majitelia mastných vlasov nemajú taký problém, ako sú rozdelené konce.

Ak sa staráte o mastné vlasy, prestanú vám dať problémy. Skúsení trichológovia tvrdia, že je oveľa jednoduchšie starať sa o mastné vlasy ako o suché vlasy. A špajza krásy vám povie, ako to spraviť správne.

Všeobecné pravidlá pre starostlivosť o mastné vlasy.

1. Najdôležitejšie pravidlo - umyte vlasy podľa potreby. Zabudnite na to, že časté umývanie poškodzuje vlasy. To nie je. Ak vyberiete správny šampón pre mastné vlasy, [ad # co-2] to bude prínosom len pre nich. Pokúste sa nájsť šampón s minimálnym obsahom rôznych prísad a vôní.

2. Nepoužívajte mydlo namiesto šampónu, pretože vysychá vlasy, stráca svoju silu a stáva sa krehkou a nudnou.

3. Mali by ste si umyť vlasy v teplej vode, pretože horúce stimuluje mazové žľazy a vlasy sa stávajú ešte hlbšie.

4. Pár vlasov so šampónom najlepšie niekoľkokrát.

5. Neodporúča sa príliš často hrebeť mastné vlasy.

6. Snažte sa používať sušič vlasov na čo najmenšie vysušenie mastných vlasov.

7. Dlhé vlasy sa mastnú rýchlejšie ako krátke vlasy. Preto je najlepšie urobiť módny strih. A styling vaše vlasy bude oveľa jednoduchšie, a zostanú čisté a dobre upravené oveľa dlhšie.

8. Sledujte jedlo: ak je to možné, vylúčte mastnú, múku, sladké, príliš slané a korenené jedlá.

Olejová starostlivosť o vlasy.

  • 30 minút predtým, ako uvažujete o umývaní vlasov, aplikujte na vlasy kompresiu mrkvovej šťavy, šťavy z aloe alebo cibuľovej šťavy zmiešanej s ricínovým olejom. Jedná sa o dezinfekčné prostriedky, ktoré pomáhajú zbaviť nadbytočných mastných vlasov. Zbaliť vlasy filmom a zabaliť s uterákom.
  • Teraz môžete pokračovať priamo do šampónovania. Dôkladne penujte v samostatnom šampóne s vodou a aplikujte na vlasy a až potom jemne naneste na vlasy. Táto metóda nepoškodzuje vlasy. Pena je rovnomerne rozložená po celom povrchu vlasov a odstraňuje tuky a nečistoty.
  • Ak je to možné, opláchnite šampón.
  • Po umytí vlasov naneste masku na mastné vlasy, ktorú si môžete ľahko pripraviť: 1h. lyžička vodky a 1 čajová lyžička vody sa zmieša s žĺtkom a výslednú hmotu zloží na vlasy. Nechajte 20 minút a potom opláchnite teplou vodou.
  • A nezabudnite opláchnuť vlasy po každom umývaní domácimi pleťami na mastné vlasy alebo infúzie. Pridajte do vody vodu z citrónovej šťavy alebo jablkového muštu - tu máte vynikajúce vlasové plákanie.
  • Vlasy sa najlepšie sušia prirodzene. Neutierajte ich príliš tvrdo s uterákom a neprehrievajte sušičom vlasov.

Citované 9 krát
Páči sa mi to: 2 používatelia

Ako umývať vlasy namiesto šampónu

Áno, je absolútne nemožné použiť tento šampón. V tej dobe sa vlasy stávajú lepšími a po určitom čase sa začnú plaziť von, prečo je to vysvetlené v tomto programe.

Tu som nastolil tému olejov http://blagmama.ru/forum/index.php?showtopic=22644, ale z nejakého dôvodu nie je nikoho zaujímavý, ale márne. pretože aj naše babičky vedia o výhodných vlastnostiach rovnakého lopúcha.
Práve začínam používať oleje na maskách vlasov, myslím, že ohlásim späť za pol roka, dúfam, že to bude mať dobrý účinok.
A takisto, čo je dôležité aj v starostlivosti o vlasy, nie sú to len masky, ale aj to, čo sme myli vlasy, hľadali šampóny bez SLS, už som skúsil veľa vecí, baby šampóny sa nezmestňujú, vlasy vyzerajú strašne, teraz chcem vyskúšať organické šampóny, ale nemáme ich v meste, kto sa o túto tému zaujíma len v mydlovej základni (100% organický pôvod). V mydlovom podklade môžete tiež pridať éterické oleje na umývanie hlavy.

Tu je maska ​​recept, ktorý účinne pomáha pri urýchľovaní rastu vlasov:

Ricínový olej - 5 ml.
Ropový olej - 5 ml.
Kokosový olej - 5 ml.

Esenciálne oleje by sa mali pridávať na základe štruktúry a stavu vlasov, ale nie viac ako 3 - 4 kvapky na 10 ml.
Mám mastné vlasy, normálne podmienky, nie je rozdelená na konce, pre seba som si vybral oleje, ako sú tieto:

Patchouli - normalizuje mazové žľazy
Ylang Ylang - Výživa vlasov
Zápas perfektne stimuluje vlasové folikuly. Vlasy veľmi dobre rastú

Mimochodom, Ylang Ylang je silný afrodiziakum (feromón) a ak ho použijete vo svojej čistej forme, keď budete česať vlasy, bude veľmi príjemné cítiť a mať pozitívny vplyv na vášho partnera (p / s testovaný na jej manžela, používa ho na česanie a na aromatické lampy)

Skupina: Používatelia
Správy: 1628
Registrácia: 22.2.2011
ID užívateľa: 3323
Ďakujem vám povedal: 539 krát
1 dieťa: Milovaný syn
Skutočné meno: Olya

Skupina: Používatelia
Správy: 1685
Registrácia: 10/20/2011
ID používateľa: 4853
Ďakujem vám povedal: 1356 krát

Skupina: Používatelia
Správy: 1628
Registrácia: 22.2.2011
ID užívateľa: 3323
Ďakujem vám povedal: 539 krát
1 dieťa: Milovaný syn
Skutočné meno: Olya

Skupina: Používatelia
Správy: 7496
Registrácia: 07/19/2011
Od: Blagoveshchensk
ID užívateľa: 3874
Ďakujem vám povedal: 4345 krát
1 dieťa: Victoria 04/29/2010
2 dieťa: Dimochka 18. 8. 2014
Skutočné meno: Anastasia
Staré prezývka: nastya291287

Mám kaderník odporúčaný šampón "Ollin" (podľa môjho názoru) pre každodenné použitie, balzam a termoprotektívne sérum (aj na každodenné použitie, pred sušením sušičom vlasov). Na veľtrhu na 4. poschodí. Stále sa mi to páči, nie je žiadna lupina, potrebujete veľmi malú dávku, po sére sú vlasy hladké a štýl je držaný. Pozrime sa, čo sa stane ďalej, vlasy sa zvyčajne zvyknú na šampón a začnú sa správať a objavia sa lupiny

Skupina: Používatelia
Správy: 1685
Registrácia: 10/20/2011
ID používateľa: 4853
Ďakujem vám povedal: 1356 krát

Skupina: Používatelia
Správy: 9250
Registrácia: 4.7.2012
Od: Blagoveshchensk
ID užívateľa: 8378
Ďakujem vám povedal: 3154 krát
Skutočné meno: Lena

Skupina: Používatelia
Správy: 1628
Registrácia: 22.2.2011
ID užívateľa: 3323
Ďakujem vám povedal: 539 krát
1 dieťa: Milovaný syn
Skutočné meno: Olya

Skupina: Používatelia
Správy: 7496
Registrácia: 07/19/2011
Od: Blagoveshchensk
ID užívateľa: 3874
Ďakujem vám povedal: 4345 krát
1 dieťa: Victoria 04/29/2010
2 dieťa: Dimochka 18. 8. 2014
Skutočné meno: Anastasia
Staré prezývka: nastya291287

Skupina: Používatelia
Správy: 2067
Registrácia: 15.4.2010
Od: Blagoveshchensk
ID používateľa: 984
Ďakujem vám povedal: 2121 krát
1 dieťa: Timofey 07.10.2010
Skutočné meno: Anya
Stará prezývka: Annyutka

Budeme hovoriť o povrchovo aktívnej látke, ako je laurylsulfát sodný (SLS). Má povesť "niečo strašne vyčerpávajúce" pre vlasy. V šampónoch sa však veľmi často používa. Prečo? Áno, pretože je účinným povrchovo aktívnym činidlom. A pokúsime sa to ilustrovať v dvoch scenároch.

Scenár 1. Pokúsme sa umyť vlasy iba vodou.

Z chemického hľadiska umývanie vlasov teplou vodou s jedinou vodou môže vyčistiť vlasy z určitého množstva tuku, ale je príliš malý na správne čistenie vlasov.

Zvážte všetko jasne na obrázku.

Scenár 2. Umývajte vlasy s pravidelným povrchovo aktívnym činidlom obsahujúcim šampón (SLS).

V prítomnosti povrchovo aktívnej látky v médiu, ako je napríklad laurylsulfát sodný (SLS), sa olej rozpustí vo vode a odmyje sa od povrchu vlasov. Vlasy sú dokonale čisté. To je spôsobené tým, že povrchovo aktívne látky obsahujú micely, ktoré rozpúšťajú tuk počas šampónovania.

Zvážte nasledujúci obrázok.

Takéto povrchovo aktívne činidlo ako SLS má jeden cieľ - čistiť vlasy z mazu a rôznych nečistôt. To, že sleduje nástroj ako šampón.

Šampón nie je v podstate určený na ošetrenie alebo obnovu vlasov. Musí vyčistiť vlasy od špiny.

Je to tento cieľ a sleduje taký nástroj ako šampón.

Prečo sa tak obávame surfaktantov? ))

V dnešnej dobe sa stala veľmi módnou, aby sa vlasy nevylúčili až do konca, napríklad kučeravé vlasy dokonca získavajú trochu, keď na nich zostáva určitý tuk a stane sa lesklý a ťažký. Avšak, ak sa vám zdá, že je nepríjemné mať na vlasoch množstvo silikónov, ktoré sú teraz umiestnené takmer vo všetkých priemyselných výrobkoch, alebo sa vaše vlasy rýchlo znečistia a vyzerajú veľmi nepríjemne, nevyhnete sa šampónovaniu pomocou SLS. Len trochu šampón a jeden opláchnuť, aby pomohol vlasom oživiť, čisté a krásne.

• Otázka. Čo potrebujete vedieť, aby ste sa nebáli surfaktantov?

Je to dôležité! Môže sa zabrániť nepriaznivému účinku povrchovo aktívnej látky zo šampónov, stačí len použiť kondicionér po šampóne.

A o tom ďalej hovoríme.

Povrchovo aktívne látky. Rozširujeme naše poznatky o nich.

Populárna otázka: "Sú surfaktanty užitočné?"

Najprv by sme mali objasniť, že existuje mnoho rôznych typov povrchovo aktívnych látok. Preto začínate porozumieť tomuto problému, môžete si predstaviť jablká a pomaranče. Oba sú nepochybne ovocie, ale ich chuť, farba a iné vlastnosti sú odlišné.

Povrchovo aktívne látky sa pridávajú do šampónov a kondicionérov. Avšak typ povrchovo aktívnych látok pridaných do šampónov je určený na čistenie a typ povrchovo aktívnych látok, ktorý sa pridáva do kondicionérov, je navrhnutý pre jednotné nanášanie a lepší účinok na pokožku. To je rozdiel.

Kľúčový rozdiel v povrchovo aktívnych látkach pre šampóny a kondicionéry je:

• vo veľkosti a dĺžke molekúl

• v náboji molekuly

Takže aký je rozdiel v účinku povrchovo aktívnych látok na povrch vlasov?

Aby sme to objasnili, chceme znova pripomenúť - všetky povrchovo aktívne látky sú odlišné, a preto sa správajú odlišne (pamätajte na jablká a pomaranče). Povrchovo aktívne látky "jablká" sú povrchovo aktívne látky, ktoré sa pridávajú do šampónov (SLS, SLES, ALS atď.) A ktoré sú určené na dôkladné čistenie vlasov pred nečistotami a mastnotami. A naše povrchovo aktívne látky "pomaranče" sú tie povrchovo aktívne látky, ktoré sa pridávajú do kondicionérov (behentrimonium chlorid, behentrimonium metosulfát, stearamidopropropyl atď.) A ktoré sú určené na nanášanie na vlasy a plniace dutiny, vyhladzovanie kutikuly a tiež na vlasy mäkké a hodvábne.

• Umývanie vlasov iba vodou ich nezbavuje nečistôt, nahromadených silikónov a kožného mazu, pretože voda sa nerozpúšťa alebo nevyplachuje mastnotu.
• Surfaktanty v šampónoch obsahujú micely, ktoré rozpúšťajú tuk a miešajú ho s vodou, ktorá sa vymyje z povrchu vlasov.
• Povrchovo aktívne látky sú odlišné. V šampónoch a kondicionéroch umiestnite rôzne povrchovo aktívne látky.
• Surfaktanty v šampónoch sú určené výhradne na čistenie vlasov a jemné opláchnutie povrchu vlasov.
• Povrchovo aktívne látky v kondicionéroch sú navrhnuté tak, aby udržovali vlasy v kožičke, ako aj hladké vlasy na vlasy a odstraňovali negatívne účinky šampónového povrchovo aktívneho činidla.
• Z vyššie uvedeného vyplýva, že nie je potrebné podávať všeobecnú paniku proti povrchovo aktívnym látkam v šampónoch, ich prítomnosť je absolútne normálna a plne v súlade s poslaním takéhoto nástroja ako vlasový šampón, a to výhradne čistenie vlasov. VUT v Brne. Po šampóne nutne používať klimatizáciu.



Nasledujúci Článok
6 procedúr a nástrojov na rýchle rastu vlasov na hlave: tipy na zvýšenie rýchlosti rastu, nuansy správnej starostlivosti